Trenčín podľahol Popradu po samostatných nájazdoch 2:3

26.11.2012 Celý región

Trenčín 25. novembra (TASR) - Popradčania nastúpili pod Matúšovým hradom pod evdením nového trénera Milana Jančušku. Úvod zápasu však patril domácim, keď Popradčania vážnejšie ohrozili brankára Škrečka až v 8. min. Trenčania potom hrali presilovku, ktorú síce nevyužili, ale 8 sekúnd po jej skončení Bokroš strelil úvodný gól zápasu. Domáci sa však dlho z vedenia netešili, lebo hostia o necelé dve minúty v presilovej hre zásluhou Šterbáka vyrovnali. V druhej tretine vynikli obaja brankári, Škrečko a Sidor, takže sa skončila bez gólov.

Nádej na víťazstvo v riadnom hracom čase vykresali domáci v polovici tretej tretiny zásluhou Klímu. Hostia sa však nevzdávali, snažili sa vyrovnať, čo sa im napokon podarilo v presilovej hre vďaka presnej strele Vandasa. Do konca tretej tretiny a ani v predĺžení už diváci gól nevideli a tak o víťazovi zápasu museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší Tatranci, keď rozhodujúci nájazd premenil Tomas.

Výsledok:

Dukla Trenčín - HK Poprad 2:3 pp a sn (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1) po samostatných nájazdoch
Góly: 10. T. Bokroš (Ľ. Vaškovič), 48. T. Klíma (Broska) - 12. M. Šterbák (R. Suchý, Hvila), 55. Vandas (Balán, R. Suchý), rozhodujúci sam. nájazd premenil R. Tomas
Vylúčení: 5:7 na 2 min
presilovky: 0:2
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Gašparík, Konc - Holienka, Zvrškovec
1370 divákov

Trenčín: Škrečko - J. Koma, E. Bednár, E. Bagin, Pozník, T. Bokroš, Vizváry, od 21. min Imrich - J. Gasparovič, Marosz, J. Pardavý st. - Tybor, Sojčík, Lelkeš - T. Klíma, Broska, Ľ. Vaškovič - Jakúbek, P. Kopecký, B. Mravík - od 21. min Šišovský
Poprad: Sidor - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, M. Kurali, J. Špelda, D. Kramár - Vandas, Balán, Hvila - D. Buc, Klouda, R. Tomas - Matúš Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Homa

Ohlasy trénerov:

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Chýbajú nám obrancovia a z toho pramenia aj lacné góly v našej bráne. Tak isto nám chýba osobnosť, ktorá by rozhodovala zápasy, napríklad v samostatných nájazdoch."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Dnešné dva body berieme všetkými desiatimi. Viac sme sa bránili, hlavne v úvodnej tretine,ale chlapci zabojovali, vyrovnali a nakoniec sme boli úspešnejší v samostatných nájazdoch."
 
HK Nitra - HC Košice 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly: 35. R. Tománek (Stümpel), 38. P. König (Podstavek)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše M. Bača (Nitra) a Marcel Haščák (Košice) 10 min za zhodenie rukavíc
presilovky a oslabenia: 0:0
rozhodovali: Baluška - Výleta, Navrátek
2986 divákov

Nitra: M. Laco - Nádašdi, P. König, Vosátko, Ordzovenský, Trefný, Rais, M. Bača, Árvay - M. Kováčik, T. Chrenko, Jokila - Mašlonka, Stümpel, R. Tománek - Podstavek, Hamrák, Martin Segľa - Kadura, Kmeč, Pupák
Košice: Hylák - Šeda, Michal Novák, Deyl, Kolba, M. Takáč, M. Macejko, M. Gajdoš, Martin Chovan - Spilar, R. Jenčík, Marcel Haščák - Matúš Chovan, Marek Slovák, Š. Novotný - Richard Huna, Róbert Huna, P. Svitana - Pašek, Mlynarovič, Jokeľ
 
Nitra 25. novembra (TASR) - Prvýkrát od svojho príchodu nebude nechytal v domácom zápase v bráne Nitry Michal Valent, po prehre v Skalici sa n jeho miesto postavil Marek Laco. Hostia sa pod nitrianskym hradom predstavili bez Marcinka aj Bulíka. Od začiatku bola hra oboch celkov postavená na pozornej obrane, najväčšiu šancu prvej tretiny nevyužil domáci Hamrák, keď z ostreho ihla netrafil odkrytú časť Hylakovej brány.

V obrannom duchu sa pokračovalo aj po prvej prestávke a prvý gól padol až v 35. minúte, keď Jozef Stümpel adresoval prihrávku z rohu hracej plochy Romanovi Tománekovi a ten v pade namieril presne. O tri minúty už viedli "corgoni" 2:0, keď sa po spolupráci s Podstavekom dostal do šance obranca König a využil ju. V úvode tretej tretiny zvýšili hostia pod vplyvom gólového stavu ofenzívu, no Pašek ani Haščák dobré príležitosti nevyužili, na opačnej strane vyriešil ďalším gólom hroziaci závar pred košickou bránou Hylák. V závere zápasu ešte skóroval Podstavek, ale gól rukou nemohol platiť, a tak Nitra vyhrala 2:0.

Ohlasy trénerov:

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Diváci videli kvalitný hokej, Košice nás v úvode zatlačili, no ustáli sme to. V druhej tretine sme hru vyrovnali a dostali sa do vedenia. V závere sme to už ustáli, a tak ďakujem chlapcom za dobý výkon."

Milan Staš, tréner Košíc: "Začali sme aktívne, vytvorili sme si strelecké príležitosti, no nevedeli sme ich zrealizovať. V druhej tretine sme mali výpadok a Nitra sa dostala do vedenia. V tretej tretine sme už gól nestrelili a bez neho nemôžeme pomýšľať na dobrý výsledok."

HC´05 Banská Bystrica - HKm Zvolen 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Góly: 12. Handzuš (M. Hudec, Lukacevic), 12. Ján Sýkora (Novajovský, Češík) - 39. P. Zuzin (Brabenec), 43. Puliš (Martin Ďaloga), 58. J. Mucha (Michal Chovan)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Brabenec (Zvolen) 10 min za nešportové správanie a Lamper (B. Bystrica) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku
presilovky: 2:2
oslabenia: 0:0
rozhodovali: J. Kubuš - Gajan, R. Gavalier
3518 divákov (vypredané)

Banská Bystrica: Slipčenko - Richter, M. Styk, Kubka, Bambúch, J. Predajniansky, Ketner, Kolešnikovs, Novajovský - M. Hudec, Handzuš, Lunter - Lamper, Češík, Juraj Sýkora - Lukacevic, Heizer, Ján Sýkora - B. Jankovič, T. Zigo, Petro
Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga - L. Zuzin, P. Huňady, Síkela
 
Banská Bystrica 25. novembra (TASR) - Susedské derby nabudilo od úvodnej sekundy lepšie domácich. Súpera 'obrábali' zo všetkých strán takou intenzitou, že vznikla obava s otázkou, ako dlho takéto nasadenie vydržia. Vydržali celú prvú tretinu a žali úrodu. Strelili dva góly a lídra tabuľky zatlačili do hlbokej defenzívy.

Zvolenčania mali ťažké nohy, pomalšie korčuľovali a s energiou hospodárili úspornejšie, aj preto prehrávali o dva góly. Doplatili hlavne na mikroúsek so 44 sekundami, keď sa museli brániť v oslabení. V 12. min pri hre piatich na troch ako na tácke podal Hudec puk pred bránku a Handzušovi nebolo viac treba. Onedlho sa zasa prihlásil o slovo búrlivák Ján Sýkora, presilovka o jedného hráča v nadväznosti na predchádzajúcu ešte trvala, keď presne zamieril pod hornú žŕdku.

Najväčší rozdiel bol v disciplíne, 'rytieri' sa nechali vylučovať ako na bežiacom páse a keby ich 'barani' potrestali v tretine, keď si zahrali od 16. min dlhú štvorminútovú presilovku, asi by bolo po zápase. Druhá tretina priniesla obrat a nebyť vychýlenej mušky hostí, asi by sa skóre aj zrovnalo. Trestnú lavicu začali zapĺňať domáci, Richter si trebárs na ňu sadol s osemsekundovým odstupom dvakrát za sebou a aj oddychový čas trénera Országha napovedal, že vycítil hrozbu. Tesne pred prestávkou v 39. min v presilovke P. Zuzin švihom po nahrávke od Brabenca znížil P. Zuzin a pred treťou tretinou do výborného dramatického zápasu pridal ešte viac adrenalínu.

Bystričania doma nad Zvolenom nevyhrali 20 mesiacov, no komplikácia pre nich nastala v 43. min, najskôr so šancou Ďalogu a vzápätí gólom zblízka Puliša. V skvelej atmosfére vypredaného štadióna sa postupom času lepšie cítili Zvolenčania. Ku koncu si vytvorili obrovský tlak, ktorý prerušili zvolenskí fanúšikovia rozliatím piva na ľadovú plochu. Nebyť brankára Slipčenka, Ťavodova šanca v 55. min by už asi výsledkový rébus rozlúskla, potom Lamper zlikvidoval za zvolenskou bránkou Výborného, krv tiekla potokom a vyslúžil si 5 min trest a DKZ. Oslabenie domácich v najnevhodnejšom čase v nájazde takmer využil Chovan a onedlho sa presne strelou od modrej trafil Mucha a rozhodol. Domácim už nepomohol ani risk s odvolaním brankára 30 sekúnd pred koncom.

Ohlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Veľmi dobre sme začali, aktívne, no štvorminútová presilovka nám uškodila, zbytočne sme vymýšľali. Zvolen prebral iniciatívu, zbytočnými faulami sme ho posadili na koňa a on to využil. Aj faul na konci zápasu Lampera zavážil, no nechcem ho posudzovať, pomôcť nám určite nepomohol."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Derby ako sa patrí, diváci mohli byť nadšení. Pre Bystricu sa zápas začal priaznivo, vybehla na nás, našťastie sme ustáli 4-minútové oslabenie a neprehrávali o tri. To bol dôležitý zlom, potom sme prebrali iniciatívu, ukázali charakter a zápas sme skončili tak, ako hráme v celej sezóne."

Ján Mucha, autor rozhodujúceho gólu Zvolena: "Gól ma potešil, v presilovke sme si verili a aj ju podľa želania zakončili, V prvej tretine na nás Bystričania vybehli, vždy to tak býva, my sme to podcenili, no od druhej tretiny sme šliapali naplno. Likvidačný faul na Výborného na konci zápasu bol dôležitý, vycítili sme šancu a dobre to dopadlo. Asi domácim došli po tom vypätí v prvej tretine sily, preto sme ich zatlačili. Inak atmosféra bola super, podporili nás v kúte aj naši fanúšikovia, ďakujeme im za to."

MHC Mountfield - HK 36 Skalica 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Góly: 25. R. Pukalovič ml. (Tupý, Murček) - 1. Pálffy (I. Ďatelinka), 28. Klejna (Bezúch), 40. I. Ďatelinka (Lažo, R. Školiak), 45. Holovič (R. Konečný, Kutálek), 48. Lažo (L. Kozák, Stieler)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše: R. Slávik (Martin) 5+DKZ a Bezúch (Skalica) 5+DKZ za údery a zhodenie rukavíc
presilovky: 1:2
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Jura - Snášel, Smerek
2000 divákov

MHC Mountfield: Šúrek (49. Volentier) - A. Novotný, Zošiak, R. Pukalovič ml.,Tupý, S. Hriňa, A. Beňa, Zukal, M. Danko - J. Markovič, Fadrný, Michal Važan - Murček, M. Hollý, T. Petruška - M. Jonák, M. Horský, Mikušovič - Jozef Kentoš, Dírer, R. Slávik
Skalica: Trenčan - Vyrúbalík, I. Ďatelinka, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, Jaborník, M. Srnec, Trška - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - Lažo, Stieler, M. Sloboda - Kutálek, Holovič, R. Konečný - Bezúch, Klejna

MsHK DOXXbet Žilina - ŠHK 37 Piešťany 2:5 (1:4, 1:0, 0:1)
Góly: 18. V. Škoda (Rúfus, M. Kokavec), 40. M. Kokavec (Rúfus, D. Devečka) - 3. Lisoň (Stupka, Brňák), 6. Lisoň (Mertel), 8. H. Ručkay (J. Ručkay, Mišura), 13. Stupka (Lisoň, Mertel), 48. T. Melichárek (Chylo)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: R. Krajči (Žilina) 10 minút za nešportové správanie
presilovky: 2:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Goga - M. Korba, Rovenský
1251 divákov

Žilina: Johanes (6. Žigárdy) - Rúfus, D. Devečka, Brcko, Harant, J. Dlouhý, Leško, Sekáč, Niník - M. Kokavec, V. Škoda, T. Varga - R. Krajči, T. Troliga, K. Jass - Valášek, O. Ďuriš, M. Drevenák - T. Sýkora, Staňo, Drábek
Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, A. Hruška, Bučka, A. Kolník - Chylo, T. Melichárek, Haring - J. Ručkay , Mišura, H. Ručkay - Otčenáš, V. Nemec, S. Saliji - Lisoň, Mertel, Stupka
 
1.Zvolen26  22  
  1  
  2  
  1  
111:61  70
2.Nitra2614327 91:6650
3.Piešťany2512265 69:5746
4.Košice26132110 88:6344
5.Poprad26103112 84:7637
6.Skalica26111212 86:9937
7.Ban. Bystrica26103112 72:8537
8.MHC Mountfield2674114 61:8130
9.Trenčín2564312 74:7829
10.Žilina2570414 67:8925
 
 

Vyberte región